Fortsätt till huvudinnehåll

Altanen fick en uppfräschning idag!

Pappa och Lena var här vid nio i morse och vi satte igång att ta bort mindre bra brädor på vårt altanräcke med tillhörande vindskydd. Jag och Lena åkte till Hornbach och köpte ytterligare några brädor och framåt tolvsnåret tog vi en paus och smakade på min hemgjorda potatissallad med grönsallad med vindruvor till. Kall mat i varmt klimat är mums!

Lenny vid den gamla trasiga överliggare. Pappa och Lena arbetar i bakgrunden.

Pappa har monterat ner stupröret för att komma åt fuktig och trasig bräda bakom, som bytas ut mot en hel och fin.

Pappa inspekterar arbetet so far!


Efter lunchen fortsatte vi med reparationen av räcket och vid 13.30 var vi klara och pappa och Lena styrde kosan mot Dalsland igen. Jag och Lenny fortsatte jobba någon timme till. Vi delade upp de gamla, borttagna brädorna, så att de lätt ska kunna slängas.


Nu behövs bara lite sandpapper och färg, så kommer vårt staket och vindskydd må mycket bättre. Så var det som sagt dags för oss att dela upp de trasiga plankorna......och skydda de brända axlarna med Lennys piketröja.
Så skönt att ha det gjort! Tack för hjälpen pappa och Lena!

Äntligen var vi klara och jag och grannens son Tomas kunde ta igen oss på altanen.Snart dags för grillning i Kungsbacka!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni