tisdag 6 december 2016

En annorlunda jul i vår by, 7 december 2016

Det är onsdag morgon och alla barnen från Tomtebacken står vid busshållplatsen och väntar på Benny. Han är försenad och Fredrik tittar på sitt armbandsur och säger:
- Nu får han komma.


Han sparkar lite på en snöklump och Lina funderar på hur lång tid det skulle ta att gå till skolan om Benny fått något fel på bussen. Hon tror att det skulle ta ungefär en halvtimma, men hon är inte säker. Just då kommer den blå minibussen och när Benny stannar och barnen hoppar in i bussen säger han:
- Förlåt. Jag ska ut och träna efter att jag kört er till skolan och jag kunde inte hitta mina gympadojor hemma.
- Ska du träna med morsan, säger Felix.
- Japp, hon skulle ta med sånna där stava till mig. Det kommer kännas lite knäppt, men hon säger att det är bra för magen, så jag får väl offra mig, säger Benny.

Lina och Frida tittar på varandra och fnittrar.
När Benny lämnat barnen vid skolan, så börjar han bli nervös. Han tror att han blivit förtjust i Trine. Han parkerar bussen utanför lanthandeln också skyndar han sig in för att köpa lite choklad.
- Vart är du på väg? undrar Gullan.
- Jag ska ut och träna med Trine, säger Benny och ler.
- Så trevligt, säger Gullan och ler tillbaka.

Gullan tycker att det är dags att Benny börjar träffa lite människor i byn och inte bara sitter hemma framför TV:n och se på fotboll.
Benny stoppar chokladbitarna i fickan på träningsoverallsbyxorna och går i snabb takt till Tomtebacken. Han är redan lite andfådd, när han kommer fram. Trine står och väntar med stavarna och visa Benny hur han ska hålla dem och använda dem när han går, så att han tränar armarna och benen samtidigt. Hon föreslår att de ska gå runt sjön Lången. Benny vågar inte säga att han kanske inte orkar gå så långt. När de gått en kilometer, så är Benny väldigt andfådd och svetten rinner i hans ansikte.
- Skulle vi kunna ta en paus och äta lite choklad, flåsar han. Benny vänder sig mot Trine och tar fram en chokladbit från fickan.
- Lyssnade inte du på min föreläsning igår? undrar Trine och skrattar.


Hon ger honom sin vattenflaska, som hon har i ett bälte runt midjan. Benny dricker nästan upp allt vatten. Han är så törstig. Han lägger tillbaka chokladbiten i fickan och de går vidare. Benny får kämpa för att gå lika snabbt som Trine. De är tysta under promenaden och Benny bestämmer sig för att bjuda Trine på middag när de kommer tillbaka till Tomtebacken. När promenaden är avklarad tar han mod till sig och säger:
- Jo, du Trine jag undrar om du vill äta middag hos mig på fredag
- Det vore trevligt, säger Trine och ler.

Benny är både lycklig och nervös när han går hem.

Målad av Melissa, årskurs 1, Göteborg


Trine går med stavar.

Tror du att Trine och Benny kommer bli kära i varandra?

Vi ses imorgon!

1 kommentar:

Blogger sa...

Do you want to get 30 bitcoin downline referrals every month, totally free?

Here is How:

1. Claim 3,000 minimum (3,000/10,000/30,000 levels) free satoshi per day from the MellowAds Faucet.

2. Start a 1 day network-wide campaign (with all of your claimed satoshi) promoting a bitcoin related referral URL.

3. When the campaign is completed, re-claim and re-start.

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...