Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 12 december 2016

Klockan kvart i åtta står Lina och Frida och väntar på Benny vid Tomtebackens busskur. De tittar på Linas pappas tomte, som står uppe på busskuren. Den har hamnat lite på sned och lyser lite svagt.
- Jag tror inte att pappa kommer vinna busskurstävlingen i år. Tomten syns ju knappt, säger Lina. Hon ler och tänker på hur glad hennes pappa hade varit igår, när han var klar med att pynta busskuren.
- Det blir i alla fall lite ljusare för oss på morgonen när vi väntar på bussen, säger Frida.
Benny hämtar dem i sin blå minibuss. Han är ivrig över att få visa barnen busskuren vid Lerdala lanthandel.

- Nu ska ni få se. Jag är riktigt nöjd med min busskur i år, säger han.

Han kör sakta förbi Torstens busskur. Det hänger ner några ljusslingor från taket. Benny skrattar och kör vidare. När han börjar närma sig Lerdala lanthandels busskur, så kör han långsamt och tittar på barnens reaktion i backspegeln.
- Waaaaaoooow, ropar Lina och Frida i kör.
Älgen är verkligen jättestor och den ser nästan riktigt ut. Det är så många små elektriska ljus på den, så det skulle ta flera dagar att räkna dem alla. 
- Vad tycker ni? undrar Benny och vänder sig mot barnen och ler stolt.
- Benny, du kommer vinna, säger Frida och både Lina och Frida applåderar.
Benny vänder bussen utanför lanthandeln och hämtar upp Fredrik, Felix och Linus som står och väntar vid Tomtebackens busskur.

Det är dagen innan lucia och fröken har bokat hemkunskapssalen och planerat att klassen ska baka bullar och kakor. Linas och Fridas klass ska sälja bullarna och kakorna på lucia och de yngre barnen ska sjunga i luciatåget. Alla föräldrar är bjudna till skolan.

När skoldagen är slut och Benny lämnar barnen vid Tomtebackens busshållplats, så ber han Lina och Frida att stanna kvar.
- Jag tyckte att jag och Trine hade så trevligt i fredags och jag hoppades att hon skulle bjuda mig på middag i morse när vi gick en promenad runt Lången. Vet ni varför hon inte bjuder hem mig? frågar Benny.

Flickorna funderar lite och sedan säger Frida:
- Kanske tycker mamma att dina kläder är för små?
- Va? säger Benny förvånat och drar i sin korta tröja och suckar.
- Du har kanske rätt, säger han. Jag tar med mig min Ipad imorgon, så får ni hjälpa mig att beställa kläder.

Lina och Frida vill gärna hjälpa Benny att byta klädstil. De bestämmer sig för att fråga fröken om de kan få göra ett matematikprojekt och planera inköp av Bennys nya kläder. Lina vet att fröken kommer att låta dem göra projektet på lektionstid. Fröken vet hur barn lär sig bäst, tänker Lina och ler. Innan Lina och Frida går ut ur bussen, så frågar de Benny om han också vill komma på deras luciafirande imorgon. Det vill han.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni